Hou jij ook zo van sparkly sieraden? KARMA Jewelry has got you! Wij bieden een breed assortiment aan oorbellen, armbanden, kettingen en ringen aan met zirkonia kristallen. Deze op diamant lijkende kristallen geven jouw KARMA sieraden de sparkle die je zoekt. Maar wat weet je eigenlijk van zirkonia, naast dat het op diamant lijkt? Laten we ontdekken wat zirkonia precies is en hoe jij je KARMA zirkonia sieraden het langst mooi houdt.

Zirkonia Ring

Er zijn veel verschillende soorten kristallen die in sieraden verwerkt worden. Met kristallen worden meestal stenen bedoeld die op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Diamant is een voorbeeld van een soort kristal dat het meest gebruikt wordt in sieraden. Maar omdat diamanten erg zeldzaam en duur zijn, worden diamanten vervangen door zirkonia. Zirkonia is een kunstmatig kristal dat met het blote oog bijna niet te onderscheiden valt van een echte diamant. Dit is super handig, want dit geeft jou sieraden een dure look zonder er te veel voor te betalen! Zirkonia heeft niet alleen de look van diamanten, ook de feel komt heel dicht in de buurt. Zirkonia stenen hebben namelijk een hardheid van 8,5 en een diamant een hardheid van 10. De hardheid geeft aan hoe snel een steen bekrast raakt. Met een hardheid die heel dichtbij die van diamant zit blijven jou KARMA zirkonia sieraden dus super lang netjes en mooi!

sieraden met zirkonia

Je vraagt je nu misschien af waarom Zirkonia zoveel goedkoper is dan diamant, als het zo op elkaar lijkt. Dit heeft twee redenen. De eerste reden is dat diamant veel zeldzamer is dan Zirkonia. Diamant wordt op natuurlijke wijze gemaakt, wat dus veel meer tijd kost. Daarnaast is ook elke diamant uniek. Omdat zirkonia een kunstmatige kristal is, kan het op elk moment en in grote hoeveelheden geproduceerd worden. Dit maakt dat zirkonia veel minder zeldzaam en bijzonder is als een echte diamant, en daarom dus ook veel minder waardevol. De tweede reden is dat diamanten zuiverder zijn dan kunstmatige kristallen. Zirkonia wordt door mensen geproduceerd waardoor er foutjes in kunnen zitten. Diamanten worden door de natuur geproduceerd waardoor er geen fouten worden gemaakt.  

Zirkonia Ketting Vintage Square

Je weet nu precies wat zirkonia is, maar hoe hou je het lang mooi? Zirkonia kan vooral worden aangetast door huidvet, zeep, boter en olie. Door deze substanties worden de steentjes vaak dof. Voor langdurig mooie kristallen kun je sieraden zoals ringen en oorbellen dus beter af doen tijdens het douchen, schoonmaken, sporten en koken. Denk je nu “oeps, ik doe mijn sieraden nooit af voor het douchen of tijdens het sporten”? Geen probleem! Je kunt je zirkonia steentjes schoonmaken door ze een badje van lauwwarm water en (af)wasmiddel te geven. Poets met een tandenborstel je sieraden voorzichtig schoon en droog af met een schone, zachte doek. Zo worden je zirkonia sieraden weer shiny en sparkly!

 

Ben jij net zoals ons helemaal verliefd op zirkonia steentjes? Bekijk dan de KARMA Jewelry collectie en vind jou perfecte match!